Liedjesvorser en Thimi-fanaat Michiel Eijsbouts meldde mij begin april 2020, oftewel midden in de Corona crisis, het volgende:

“De Thimi’s bevonden zich, begin jaren ’60, op een vijfsprong in de muziekgeschiedenis: de vocalen en begeleiding zijn nog duidelijk geworteld in de jaren ’40 – ’50, maar de thematiek, scherpe teksten en marketingaanpak zijn al helemaal sixties. Ook de manier waarop Bob Thimi (hier rechts op de foto) omging met de leden van de fanclub (de In-Thimi’s) was voor die dagen vrij vooruitstrevend te noemen. Wanneer hij daar eens te ver in ging, werd hij vanzelf wel teruggefloten door de ‘keurigste huisvader van de Rijnmond’, Wil Thimi (links, met bril).

De Thimi's

De Thimi’s

Nadat ik jullie vorige week woensdag al kennis heb laten maken met de hitsingle ‘In Quarantaine’, ben ik zelf maar eens in de geschiedenis van dit goudbruine duo gedoken. En wat je dan allemaal tegenkomt… Je koppie gaat ervan duizelen, of zoals de Thimi’s zelf zingen in hun albumtrack ‘Mer á Boiré’: ‘Het is te veel om te bevatten, ’t is besnuffeld van de ratten.’

 

Dit alles om jullie kond te doen van het feit dat de single van de Thimi’s nu op Spotify te vinden is! In samenspraak met rechtmatige erfgenamen van het label is Palache Records H 1086 nu dus eindelijk wereldwijd oneindig terug te beluisteren. Ook een tip voor mijn vrienden in het mediavak, die wel eens een stockmuziekje nodig hebben bij een item over mensen die noodgedwongen in quarantaine zitten.

De hele bubs vind je hier: https://open.spotify.com/track/6Vt6vH0T9Mu6ZMNfzTNsF9

Alle opbrengsten van deze release gaan naar de bestrijding van de pediculosis pubis-epidemie in de abdij van Westvleteren.”

De Thimi's - In Quarantaine

De Thimi’s – (Wil Jij Met Mij) In Quarantaine?

Einde bericht. Michiel, dank voor deze waardevolle toevoeging!