SOUND DESIGN

Teejay Studio | Thijs de Melker | Sound design Amsterdam| geluidsstudio en productionroom:

sound design amsterdam

Teejay – lokatie opnames voor sounddesign

Ik stel me graag even aan je voor door gelijk een veel voorkomend misverstand uit de wereld helpen:

Sound design of audio design is meer dan snel even een deuntje uit stock of wat piepknor geluidseffecten onder je beeld zetten. Sound design organiseren bij beeld is een even belangrijk en creatief proces als de beeldmontage zelf. Goed geluid en de perfecte muziekkeuze hebben een ongelooflijke impact op het eindproduct.

Het is bewezen dat een onprofessioneel geluid in film en video een amateuristische indruk nalaat bij de klant, ondanks de tegenwoordig geweldige 4K of 8K beeldkwaliteit. Andersom geldt net zo goed dat een professionele broadcast eindmix, goede muziekkeuze, professionele voice-overs en originele geluidseffecten, met beeld van minder geslaagde kwaliteit, toch als positief wordt ervaren door opdrachtgevers en kijkers. Geluid doet er ongelooflijk toe. Laat je audio dus geen achteraf dingetje zijn in je project, marketing en video-content.

Sound design en exclusieve muziek: het is een totale compositie met een dynamiek en opbouw die recht doet aan al je videocontent. Ik design je audio en schrijf je muziek in opdracht. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn zoals vaak wordt gedacht. Mail of bel mij voor meer informatie.

Portfolio sound design:

Bekijk hier wat sound design voorbeelden van commerciële opdrachtmuziek en andere composities of bewerkingen uit de studio van Teejay Music & Sound design Amsterdam. Dit betreft muziekproductie, audio design maar ook vaak de totale eindmixage. In allerlei vaak online videocontent producties i.o.v videoproducenten die werken voor multinationals. Maar ook composities, opnames, mixen en remixen samen met, of voor musici en andere collega’s.

sound design amsterdam voice-overs

Voice-overs en voice-over opnames:

Voor voice-over opnames huur ik graag professionele bekende stemacteurs in, zoals Karin van As , Emma Dingwall (GB) , Claire King (GB) , Bart Slim en vele anderen. In allerlei talen en intonaties.

Gewoon direct peer-to-peer ingehuurd zonder extra -en duurdere- bemiddeling door derden (indien contractueel mogelijk), en dus goedkoper. Andersom word ikzelf ook ingehuurd door stemacteurs om hun eigen thuisopnames professioneel na te bewerken en opgepept af te leveren.

Ik lever de voice-over opnames spatzuiver en foutloos gemonteerd en in spankelend audio voor u af. En als dat gewenst is volgens de EBU 128 norm.

In principe gebruik ik een Neumann U87 ai als voice-over microfoon, maar soms pas ik in overleg de microfoon aan als de stem daar om vraagt.

Audio op lokatie troubleshooting:

Soms blijkt achteraf dat op lokatie opgenomen audio, interviews, of achtergrondgeluiden niet goed zijn gelukt. Oof nog erger: totaal zijn vervormd. Wanhoop niet direct, hier is vaak nog veel aan te doen. Bij Teejay Music & Sound design Amsterdam bestaat sound design ook uit het opknappen, troubleshooten en herstellen van uw audiotracks. Stuur een stukje van de (op het eerste gezicht) mislukte opname op en ik test gratis wat er gered kan worden. Het kan u zomaar dure extra opname dagen schelen.

Neem contact op:

Graag leg ik alles uitgebreid en persoonlijk aan u uit. Of bel mij over alle mogelijkheden en prijzen van exclusief gemaakte muziek:

Teejay Studio : +31 (0)20 337 9318

Of mail mij.

Sound design | Teejay Music & Audio design Amsterdam

Perfecte studio lokatie:

De bereikbaarheid van de Teejay Studio Amsterdam is zeer goed: qua auto vlakbij de ring A10 en de Piet Heintunnel. Parkeren kan in de Parkeergarage van winkelcentrum Brazilië. De ingang is onder de AH aan het eind van de Oostelijke Handelskade. Het eerste anderhalf uur is daar gratis.

OV: op 100 meter van tram 26 (sneltram Centraal Station – IJburg vv) en van tram 10. Tramhaltes: Rietlandpark. Ook de bussen 48 en 65 stoppen om de hoek.

Fietsen: ik zit vlakbij club Panama, dus niet ver van het Centraal station. Vanaf de PTA fiets je mooi helemaal langs de IJ-haven naar de studio.

Horeca bevindt zich direct boven de studio met het erg leuke en net geopende café Fosco.