Flying - Mountains - Sea - Nature (fragment)

OVER TEEJAY

Teejay, mijn bedrijf (en ook mijn muzikale ‘also known as’) bestaat al sinds de jaren ’80. Engineers-opleidingen bestonden in die tijd niet: je liep mee in een opnamestudio en je ontwikkelde jezelf autodidactisch. Mijn eerste echte eigen plek was in de oude havencantine van de KHL in Amsterdam, het Ontsmettingsgebouw aan de Oostelijke Handelskade.

Ondertussen ontwikkelde ik mijzelf tot een ervaren producer en engineer, arrangeur, audio-designer en componist, want ik heb mij nooit willen beperken in dat ene leven tot één vakgebied. Om nog maar te zwijgen over een gitaristenloopbaan op het podium.

Na een lange werkswitch in de Stustu Studio van Henk Temming en Sander van Herk (Het Goede Doel) ben ik na een grondige studioverbouwing naar Amsterdam Havens Oost en dat gebouw teruggekeerd.

EEN KORTE SAMENVATTING VAN DE LOOP DER JAREN:

Bands: Raggende Manne, Blunt Axe, Soulmates, Q-Club.

Engineering/producing/compositie: Frank Boeijen, De Kast, Kinderen voor Kinderen, Het Goede Doel, Raggende Manne. Engineer in vele andere projecten, vaak olv Henk Temming, in de Stustu Studio, Loenen a/d Vecht.

Audio-regie en audio-productie: Vrienden van Amstel live (café tours in ’t land en R’dam, Ahoy)

Compositie: TV zoals ‘Dag Juf Tot Morgen’ (Bos Bros), “Verhalen van de Zwarte Kraai”, “Schaakmeesters” (KRO/AVRO/VPRO), en zeer veel muziek en audio-post voor (vaak online) video-content/reclame/animatie. Check daarvoor hier mijn YouTube playlists.

Muziekproductie: opnames en mixages 20 jarig giga-project van studio RostoAD’s “Mind my Gap” (zie www.rostoad.com en www.theewreckers.com). Inclusief 4 maal de muziekproductie voor de korte bioscoop films van RostoAD. “Mind my Gap” wordt als boek en CD binnenkort uitgebracht door Autour de Minuit.

Voor alle individuele projecten zie de pagina Portfolio.