klip lied klaar - anne vanschothorst - antjie krog

Anne Vanschothorst’s meest recentie productie, genaamd ‘klip lied snaar’, is een echt CD/boek geworden. De bundel is naar verwachting vanaf 12/02/2021 leverbaar. Teejay (Thijs de Melker) leverde hiervoor de mix en mastering, en diverse instrumentale baspartijen.

klip lied snaar bevat een keuze uit de mooiste poëzie van Antjie Krog, een muziek-cd waarop zij een tiental gedichten voordraagt. Componist Anne Vanschothorst heeft aan haar voordracht harpmuziek toegevoegd. De stemopnames zijn met toestemming van de dichter en Uitgeverij Podium overgenomen van de cd die bij de bundel ‘Wat de sterren zeggen’ is uitgegeven. De geschreven gedichten zijn tweetalig afgedrukt, in het Afrikaans en in het Nederlands. Willem Samuel visualiseerde de dichter en de harpist en vereeuwigde hen op de omslag-illustratie. Studio Joost Grootens zorgde voor de behuizing in een op maat gemaakt boekontwerp.

De Zuid-Afrikaanse Antjie Krog (1952) geldt al vele jaren als een van de groten van de hedendaagse literatuur. Die goede naam en faam dwingt zij af met haar fonkelende, virtuoze poëzie, maar ook met non-fictie. Bij Uitgeverij Podium verschenen onder andere haar gedichtenbundels Broze aarde, Waar ik jou word, Medeweten, Hoe zeg je dat, Wat de sterren zeggen, Liederen van de blauwkraanvogel en Kleur komt nooit alleen. Als eerste niet-Nederlandse auteur werd haar de Gouden Ganzenveer toegekend. Maar liefst twee keer ontving zij de prestigieuze Hertzogprys

Anne Vanschothorst (1974) is een van de weinige landscape music componisten ter wereld die toegepaste muziek maakt met de harp als basismateriaal. ‘Harp and Soul Productions’ is in 2007 in het leven geroepen om haar audiovisuele projecten plek te geven. De muziekvideos worden uitgezonden door de Stingray TV zenders. Haar audioproducties zijn geplaatst in (inter)nationale film, multimedia en kunstprojecten en bijvoorbeeld te horen geweest via de NPO, PBS, het NFF, TROPFEST, Discovery Channel, GUCCI, Museum Boijmans van Beuningen en Studio Drift.

Voor meer informatie over Anne Vanschothorst’s projecten zie: https://www.annevanschothorst.com/